сряда, 25 март 2020 г.

Майк Помпейо: Китай укрива информация за коронавируса


Китай укрива информация за коронавируса. Това заяви държавният секретар на Съединените щати Майк Помпейо в интервю за Washington Watch radio program, предаде Ройтерс и БНР.
По думите му, Пекин споделя със закъснение информацията за Covid-19, което поставя в риск живота на хората в световен мащаб.

"Моето притеснение е, че с това укриване, с тази дезинформация, с която се занимава Китайската комунистическа партия, се пречи на света да се сдобие с информацията, необходима за предотвратяването на по-нататъшното разпространение на коронавируса или на това текущата ситуация да се повтори", каза Майк Помпейо, както и призова за по-голяма прозрачност по отношение на вируса.
Към момента броят на заразените с коронавирус по света е над 404 020, а смъртните случай са над 18 хиляди, предаде Франс прес.
Страните, в които бяха регистрирани най-много смъртни случаи през последните 24 часа, са Италия - със 743 нови смъртни случая, Испания - с 514 и Франция - с 240.

От Франс прес уточняват, че в Италия, в която коронавирусът взе първата си жертва през февруари, към момента са починали повече хора отколкото в Китай.

Новините от днес и със задна дата