събота, 21 март 2020 г.

Достъпът до Дом "Вяра, надежда и любов" е забранен, там е потвърден случай на заразен с коронавирус


Заради доказан нов случай на коронавирус днес, на служител от Дома за медико-социални грижи за деца "Вяра, надежда и любов" в Бургас, социалното заведение се поставя под пълна карантина и достъпът до него се забранява!

Спира се приемането и изписването на деца, свижданията на родители на деца с увреждания, амбулаторната грижа - дневните грижи и рехабилитацията, които се правят ежедневно от родители и външни лица.
Достъпът до Дома е строго забранен!
Медицинските лица и останалият персонал ще останат под карантина вътре, в социалното заведение, за да се грижат за децата.
В бургаския Дом "Вяра, надежда и любов" работят 165 души. 85 от тях остават под карантина в сградата, другите 80 под задължителна домашна карантина. Настанените в Дома деца са 46, на възраст до 7 години.
Изследват над 40 души в Бургас заради съмнения за коронавирус. Това стана ясно от днешното заседание на Общинския щаб. Нараснал е и двойно броя на бургазлиите, поставени под карантина.
„Към настоящия момент са общо 300 в Община Бургас и 450 души в цялата област. Тази цифра може да се промени всеки час и всeки ден“, заяви директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.Общо 41 са хората, които ще бъдат изследвани за COVID-19. Това уточни доц. д-р Цветан Велинов, който е част от щаба в Бургас.

„В момента се изследват 4 проби. До края на деня очакваме още 14, които са контактни лица и още 23, които са съмнителни лица и следим тяхната анамнеза“, обясни Велинов.

Новините от днес и със задна дата