Бургаски бизнесмен, собственик на нощно заведение в центъра на морския град, бе задържан при полицейска операция на служители от отдел "Криминална полиция" и Специализираните полицейски части, съобщиха от Областната дирекция на МВР.


Констатирано е, че 38-годишният бургазлия е склонявал момичета, работещи като стрийптизьорки в бара, да приемат и предлагат и сексуални услуги срещу заплащане с цел придобиването на по-високи доходи.
Към момента са установени четири момичета на възраст 18 – 27 години, всички от вътрешността на България, които започнали работа в нощното заведение, като танцьорки.
С течение на времето обаче 38-годишният собственик на обекта ги склонил към развратни действия и предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане, посредством даване на облаги и обещаване на високи доходи.
Обичайната цена за 15 минути била 70 лв., а за половин час - 150 лв., като малка част от парите оставали за момичета.

При претърсването на заведението е намерена парична сума в различна валута - левове, долари и евро. Освен собственикът на заведението, за срок от едно денонощие е задържан и 46-годишният охранител, като към момента се изяснявана съпричастността му към извършваната престъпна дейност.
По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура - Бургас.