сряда, 25 март 2020 г.

Извънредно! Жесток удар срещу Каролев


Две обвинения са повдигнати на Владимир Каролев, научи ексклузивно.
Едното обвинение е за нарушаване на карантината. Второто е за заблуждаващи публикации в социалните мрежи, в които се обяснява, че мерките срещу епидемията са безплодни.
По информация на БНТ икономистът ще бъде освободен срещу парична гаранция от 50 000 лв. Наказанието за нарушаване на карантината е затвор до 5 години и глоба от 10 до 50 000 лв. Припомняме, че Софийска районна прокуратура се самосезира по повод публикации в социалната мрежа, от които е видно, че Владимир Каролев е предприел пътуване до друга област, без то да има характера на неотложно такова.
Срещу икономиста е образувано досъдебно производство за неспазване на карантината, след като се върнал от Великобритания.
От прокуратурата съобщиха още, че бизнесменът саморъчно е подписал декларацията, с която е напуснал София, за да отиде в Разлог, където отседнал в хотел.

Медията ни припомня, че Владимир Каролев беше задържан вчера в Разлог за нарушаване на извънредното положение. Той смята да съди държавата и определя действията ѝ като неправомерни.

Новините от днес и със задна дата