събота, 7 март 2020 г.

Цяла Испания потресена от зверството на две момчета от България


Гражданската гвардия е арестувала две момчета от България на 15 и 17 години, които изтезавали 20-годишен мъж, също български гражданин, в собствения дом му в Честе, Валенсия, пише bulgaros.ovh.

Историята датира от ноември, но за случилото се разбира едва сега. Двамата са задържани в център за задържане на непълнолетни със заповед на съдия, съобщава вестник „Конфиденсиал“. Според Levante-EMV двамата братя отишли в жилището на жертвата в Честе и му се нахвърлили да го бият. След това го завързали и започнали да го изтезават, използвайки клещи и други предмети, пише медията. Изтезанията продължили близо час.
Причината за това била, че изтезаваният дължал голяма сума пари на двамата братя от продажбата на марихуана. Задържаните са обвинени в общо две престъпления: незаконно задържане и нанасяне на телесни вреди.
Според полицията жертвата сама отишла в полицейското управление да докладва за случилото се. Пред полицаите той разказал, че двамата братя, които познавал, се появили в къщата му и започнали да го удрят с юмруци и ритници.

След това го накарали да се съблече чисто гол и да танцува. Двамата братя снимали сцените на насилие с мобилен телефон.
Младежът разказал, че няколко пъти е губил съзнание и всеки път след като е бил събуждан, братята продължавали да го изтезават, като използвали клещи и други предмети.
Гражданската гвардия в Честе успяла да идентифицира агресорите: двама братя, на 15 и 17 години, които са с дълго криминално минало.
При обиска на жилището бил намерен мобилния телефон, с който те снимали агресията. Двамата са задържани в център за непълнолетни при затворнически режим.

Новините от днес и със задна дата