сряда, 11 март 2020 г.

Почина 66-годишната жена в "Пирогов", която бе заразена с коронавирус


66-годишната жена, която вчера беше хоспитализирана в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ в изключително тежко състояние, с положителна проба за COVID-19, е починала днес в 15.42 часа, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Пациентката е имала хронични сърдечни проблеми и предходна сърдечна операция.
Жената е постъпила в „Пирогов“ с тежка двустранна пневмония. Въпреки извършените интензивни реанимационни мероприятия, лекарите не са успели да спасят живота ѝ.
Екипът на „Пирогов“ продължава да се бори за живота на 74-годишния съпруг на починалата. Възрастно семейство от село Василовци, община Брусарци.
Двамата пристигнали в София в началото на март при сина си, който пък работи с китайци на стоковия базар "Илиянци". Кметът на Василовци Огнян Йорданов каза пред bTV, че за последно видял съпрузите на 20 февруари, когато били на преглед при личния си лекар.

"Две семейства във Василовци и техни съседи около 10-тина души, които са установени като контактни с тях вече са поставени под карантина. Трябва да отбележим,че те нямат никакви симптоми за разболяване. Право на кметовете е да решат дали са необходими по-сериозни мерки и поставянето на цялото село под карантина", заяви областният управител на Монтана Росен Белчев.
Министерството на здравеопазването изказва дълбоки съболезнования на семейството и близките на починалата жена. Повече информация ще бъде предоставена на брифинга на Националния оперативен щаб в 17 часа.

Новините от днес и със задна дата