неделя, 1 март 2020 г.

Спомени от престой в българска болница подтикнаха 15-годишен български младеж да се самоубие

 
Спомени от престой в българска болница подтикнаха 15-годишен български младеж да се самоубие в училището си в Манчестър. Георги избрал да сложи край на живота си, като скочи от покрива на учебното заведение, съобщава bg-voice.com

Той направил това, докато говори по телефона с най-добрия си приятел. Млако преди това подарил кутия с бонбони на приятелката си и казал „Обичай родителите си, прегръщай ги, докато можеш“, пише dailystar.co.uk.
Историята се разплита, след като съдът започна да заседава по делото за самоубийството на младия българин.
Георги бил на почивка в България, където се разболял. Настанили го в отделение, където той лежал три седмици с тежко болни и умиращи деца.
Родителите му пък можели да го виждат само за 30 минути на ден. Момчето се излекувало, но в съзнанието му останали образите на умиращите му връстници. Девет години по-късно паник атаките и спомените от изживяното не го напускали.
Това го принудило да вземе крайното решение. Георги се качил на покрива на училището си в Северен Мур, обадило се на най-близкия си приятел и след около 20-минутен разговор, скочило.
Страшното било, че не затворил телефона, докато летял към алеята пред учебното заведение. Приятелят му чул последните му стонове, докато агонизирал на паважа. По време на делото стана ясно, че Георги и друг път споменавал, че иска да се самоубие.
Обичали го единствено майка му и баща му. Не можел да забрави и децата в българската болница.
Георги тайно пиел и големи количества парацетамол, когато бил сам вкъщи. Въпреки, че вече бил тийнейджър той лягал в леглото на родителите си, когато го спохождала поредната паник атака.

Новините от днес и със задна дата