сряда, 18 март 2020 г.

11 нови положителни проби, заразените са вече 92! Има заразени в още два града!


Има още 11 положителни проби. Така броят на регистрираните случаи на коронавирус в България стана 92. Два от новите случаи са в два нови областни града - Смолян и Велико Търново.
Това заяви на редовния брифинг във ВМА шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.
В Смолян далият положителна проба мъж се е завърнал от Великобритания преди два дни, уточни шефът на Военномедицинска академия. Той е в добро общо състояние и е изолиран в смолянската болница.
Във Велико Търново пациентът също е в леко състояние и е настанен в инфекциозната клиника на МОБАЛ.
По информация на "24 часа" смолянчанинът е 50-годишен и при завръщането си не е подал анкетна карта. Мъжът нямал постоянен адрес и обикалял из целия град. Той е живял заедно с двама негови приятели - от ромски произход. 
Те са изолирани в квартирата, която се пази от полицаи. За момента съквартирантите на заразения нямат симптоми на вируса.
Междувременно от прокуратурата съобщиха, че починалата в болница "Св.Мина" в Пловдив 84-годишна жена не е била болна от коронавирус. Взетата проба е с отрицателен резултат.
Държавното обвинение води разследване за престъпление за причиняване на смърт по непредпазливост в резултат на немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Новините от днес и със задна дата