събота, 29 февруари 2020 г.

Wizz Air промени графика на полетите си до Италия

Резултат с изображение за „Wizz Air“
Нискотарифният превозвач Wizz Air обяви днес, че поради тенденция за намаляване в търсенето на полети до Италия, причинено от избухването на вируса COVID-19, ще промени своя полетен график.

Това ще доведе до намаляване на честотата на изпълнение и отмяна на значителен брой полети до Северна Италия между 11 март и 2 април 2020 г.

През този период ще бъдат намалени около 60 на сто от общия брой полети на компанията до италиански градове. Обичайният график ще бъде възстановен след 2 април 2020 г.

Пътниците с резервации, засегнати от тази промяна, са информирани своевременно и ще бъдат пренасочени към алтернативен маршрут на възможно най-ранна дата, но не по-рано от 14 дни след първоначалната дата на полета.


Клиентите, които са резервирали директно на wizzair.com или през мобилното приложение на авиокомпанията, ще получат известие по имейл, в което им се предлага безплатна промяна на резервацията за нова дата, пълно възстановяване на първоначално заплатената сума или 120 на сто възстановяване на сумата като кредит в техния WIZZ профил. 

Новините от днес и със задна дата