неделя, 23 февруари 2020 г.

Починалият китаец в Банско имал удебелено сърце


Китаецът Зен Юнг Занг, който почина в хотел в Банско, имал удебелено сърце и страдал е от сърдечно заболяване. Това обяви директорът на болницата в Благоевград д-р Огнян Митев, където е откаран трупът.

В събота, около 20,10 ч вечерта на 55-годишния Зен Юнг Занг му е прилошало, припаднал и починал на място в хотелската си стая.
Пристигналият на място медицински екип го е открил мъртъв. Мъжът е бил на почивка в зимния ни курорт. Тялото бе транспортирано за аутопсия в болницата в Благоевград. В неделя следобед съдебен лекар е направил аутопсията, от която обаче не може да се даде категорично становище каква е причината за смъртта, предава "24 часа".
"Макроскопски не може да се уточни диагнозата. Заради това са взети тъканни проби за микроскопско изследване, както и за микробиологично, за да се види дали смъртта е свързана с коронавирус. Малко вероятно е обаче това да е така. Мъжът е имал удебелено сърце, страдал е от сърдечно заболяване, смъртта е настъпила много бързо", каза директорът на болницата д-р Огнян Митев.

Допълни, че почти е сигурно, че смъртта не е в резултат от коронавирус. Чужденецът е гражданин на Великобритания и от години живее там. Не е имала досег с Китай или пък със свои сънародници. Не е проявявал симптоми на заразното заболяване.
От РЗИ-Благоевград също изпратиха проби за изследване в Националната референтна лаборатория. Резултатите се очакват в понеделник вечерта или във вторник сутринта.
Не се налага изолация, поставяне под карантина или някакви специални прегледи на гостите в хотела в Банско, където почина китайският турист, казаха от РЗИ.
Допълниха, че няма причина за налагане на карантина, защото няма потвърдена зараза с коронавирус.

Новините от днес и със задна дата