четвъртък, 6 февруари 2020 г.

Пълен блокаж между Северна и Южна България, проходите затворени!


120 души са изведени в тъмната част на денонощието заради аварийни ситуации в района на област Стара Загора, съобщи областният управител на Стара Загора Гергана Михова. Всички снегопочистващи машини в района са на терен.

Поискана е и помощ от армията за разчистване на труднодостъпните планински пътища. Армията е помогнала за изваждането на автобус с 30 турски туристи, закъсали край Гурково. Пътническият влак от София е закъсал до Тулово заради спрян ток, след като е възстановено електрозахранването е продължил по пътя си. Има населени места без ток. Проходите Шипка, и Хаинбоаз (Проходът на Републиката) остават затворени заради усложнената зимна обстановка.
Тази сутрин беше затворен и прохода Петрохан поради завъртял се бус, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Пътната агенция призова да избягваме пътуване в Родопите и Източна България. Блокаж на проходите между Северна и Южна България. Затворени са проходите на Републиката, Шипка и Троян-Кърнаре. есетки тежкотоварни камиони закъсаха. За камиони над 12 тона е затворен Котленският проход, АМ "Хемус" и в двете посоки за област София.
Затворен е и пътят Мъглиж - Гурково, както и подбалканския път София -Бургас в района на село Дунавци. Движението е забранено и в участъка град Крън - град Шипка. За движение е затворен и пътят Шейново - Казанлък, където има снежни преспи. Работата на пътно поддържащите фирми е затруднена заради силния вятър.
Поискана е помощ от армията, предаде БГНЕС. Затворена е и АМ „Струма” при Дупница. Ограничения за тежкотоварните автомобили са въведени и за областите Русе, Търговище, Ямбол, Шумен и Ловеч.
Пътят за Самоков през Железница е проходим, движи се и градският транспорт. Жълт код за силни снеговалежи и вятър е в сила за 12 области на страната.
Очаквайте подробности и за пътната обстановка в Област Бургас.

Новините от днес и със задна дата