сряда, 12 февруари 2020 г.

Центърът за млади таланти търси най–добрия комикс на тема „България в света“


Центърът за млади таланти в Бургас ще отпразнува по оригинален начин предстоящия национален празник 3-ти март - с откриването на най - добрия комикс на тема "България в света".

Първият конкурс за комикси на тема "България в света" цели да провокира у децата и младежите един нов прочит на българската народна приказка. С помощта на конкурса традиционните български митични и легендарни същества и герои ще имат шанс да заживеят нов живот в творбите на участниците. Под формата на комикс като един по-достъпен и увлекателен за децата начин ще се прочете онова, което остава "нечуто и невидяно" в Европа и света.
"България е член на ЕС от 2007 година и интензивно участва в бурното битие на Европа. Една малка страна със здрави рамене, научена да отстоява себе си, днес е равноправна с другите си европейски сестри. Една страна, която е част от световния пъзел, и чиято пъстрота все още остава видна само за малцина. Известно е, че България има вековни история и традиции, а коренът ѝ в Европа е един от първите. Като че ли сме позабравили за това. Целта на конкурса е младите хора не само да открият мястото на България в света, но и да ги накара да се гордеят с родината си", споделят организаторите.

Участниците са разделени в две възрастови групи - 11-14 и 15-17 години, а размерът, материалите и техниките са без ограничения. Компетентно жури ще отсъди финалистите в двете възрастови групи, а публиката ще има възможност да посочи своите фаворити /по един във всяка възрастова група/ в онлайн гласуване.
Крайният срок за изпращане на творбите е 26.02.2020 г. на адрес: гр. Бургас, пл. "Атанас Сиреков" № 4, а победилите ще бъдат излъчени на националния празник на България.
Официалното откриване на изложбата "Комикси на тема България в света" и награждаването на финалистите ще се проведе на 09.03.2020 г. от 17:30 ч. в залата на Центъра за млади таланти.

Новините от днес и със задна дата