вторник, 11 февруари 2020 г.

Гешев и Маринов в Белозем след побоя над възрастна жена

 Резултат с изображение за „Гешев и Маринов в Белозем след побоя над възрастна жена“
Внезапно посещение в пловдивското село Белозем направиха главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов, придружени от окръжния прокурор Румен Попов и директора на Областната дирекция на МВР в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев, съобщи Радио Пловдив.


Визитата е във връзка с мащабна полицейска операция в Белозем, където преди дни маскирани бандити ограбиха и се гавриха с 89-годишна жена. В момента тя е в болница със счупена тазобедрена става.
Акцията бе изрично разпоредена от главния прокурор, като част от обявените от него решителни мерки срещу битовата престъпност и бандитизъм. По думите му, операцията се извършва със съвместните усилия на прокуратурата и пловдивската полиция и престъпниците ще бъдат открити и арестувани.
Предприетите действия са довели до конкретен напредък в издирването, съобщи и областният директор на МВР старши комисар Йордан Рогачев.
По думите му, 42-ма души са задържани, като 22-ма от тях са лица, представляващи интерес. Извършени са претърсвания на 50 адреса и са образувани няколко досъдебни производства.
"На територията на Област Пловдив взаимодествието с прокуратурата е на високо ниво.
Без тях тези акции не биха били възможни. Тези акции щке продължат на територията на цялата страна. Работата на терен е много важна, не случайно днес тук са главният прокурор и министърът на МВР, за да проследят как се случва", коментира старши комисар Рогачев.

Новините от днес и със задна дата