петък, 21 февруари 2020 г.

В събота отбелязваме Голяма задушница, вижте каква ще е организацията на движението при траурния парк


В събота отбелязваме Голяма задушница. Тя е първата от трите през годината и се пада ден преди Месни заговезни.

По традиция на този ден близките на починалите посещават гробовете им, преливат ги с вино, прекадяват ги с тамян, раздава се на присъстващите храна и жито за "Бог да прости душите на покойниците".
Очаква се много бургазлии да посетят гробищния парк. От Общинския обреден комплекс са предприети необходимите действия за нормалното протичане на поклонението.
Движението на автомобили в района на траурния парк от 07.30 ч. на 22 февруари до нормализиране на трафика, ще бъде организирано еднопосочно. Превозните средства ще влизат през източния вход /до бензиностанция "Петрол"/ и ще излизат през южния - на ул. "Транспортна" /т.нар. главен вход на гробищата/.
Улица "Транспортна" ще бъде затворена в участъка от кръговото движение до бензиностанция "Петрол", на влизане в Бургас от Варна, до кръстовището в близост до магазин "Лидъл". Движението ще бъде отклонявано към бул. "Димитър Димов", като ще се пропускат само товарни автомобили и автобуси от градския и междуселищен транспорт.

Полицейските служители ще са разположени в близост до пешеходните пътеки и ще осигуряват безопасното преминаване на пешеходци, като при необходимост ще спират движението на автомобили.
Заради ремонтните дейности по ул. "Транспортна" и допълнително въведената временна организация на движението се препоръчва водачите да използват бул. "Димитър Димов" за придвижване до гробищния парк и да спазват разпорежданията на полицейските служители.

Новините от днес и със задна дата