петък, 21 февруари 2020 г.

Два нови пункта на Детска млечна кухня ще осигуряват топла храна на малчуганите в Бургас


Два нови раздавателни пункта на общинската Детска кухня ще осигуряват топла и питателна храна за най-малките жители на Бургас. Първият от тях се намира в сградата на детска градина "Славейче" в ж.к. "Меден рудник" и отвори врати още през тази седмица.
Това е четвъртият пункт на Млечната кухня в най-големия жилищен комплекс и ще поема немалка част от желаещите да ползват услугите ѝ.
Пунктът е с работно време от 10.00 до 11.00 часа, а заявки за него могат да се подават в пункта в "Хлебозавода" в ж.к. "Меден рудник" и в централния офис, който се намира на ул. "Стефан Стамболов" № 74.
Следващият нов пункт за раздаване на храна, който ще заработи в понеделник, 24 февруари, ще бъде в сградата на детската градина "Моряче" в ж.к. "Славейков". Той ще работи от 11.00 до 12.00 часа, а родителите, желаещи да ползват услугите му, могат да подават заявки за храна в пунктовете на Детска кухня - Бургас в ж.к. "Славейков" до бл. 13 и бл. 38 или отново в централния офис на ул. "Стефан Стамболов" № 74.

Двата нови пункта обхващат жилищни райони, заселени с млади семейства и са на удобни за родителите локации. С тях общият брой на раздавателните точки на общинската услуга Детска кухня-Бургас става 27, а потребители му ще нараснат над 1200 души.
Детска кухня - Бургас единствена предлага храната за най-малките, освен в пластмасови опаковки и в далеч по-здравословните стъклени шишенца и съдове. Освен това, родителите на децата сами могат да избират менюто и пункта, от който да вземат храната директно от страницата на Община Бургас на: https://www.burgas.bg/bg/info/index/251
Млечната кухня очаква скоро време доставка на чисто нов микробус, който да покрие напълно нуждата от разнос на топла храна по домовете на потребителите.

Новините от днес и със задна дата