вторник, 11 февруари 2020 г.

Старозагорец пласира жена си в бардак в Австрия, но първо ѝ се обясни в любов


По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 44-годишен мъж за трафик на млада жена с цел проституция в Австрия Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Гълъбово привлече като обвиняем A.A., на 44 г.
Причината е, че през периода от месец ноември 2019 г. до 13.01.2020 г., в гр.Стара Загора, набрал едно лице – 24 –годишна жена, като я транспортирал и превел през границите на Република България до Република Австрия.
Там я приели с цел да бъде използвана за развратни действия, като деянието е извършено чрез въвеждане на лицето в заблуждение и чрез обещаване на облаги – престъпление по чл.159б ал.2 във вр. с чл.159а ал.2 във вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.
До момента е установено, че обвиняемият А.А. имал близки отношения с пострадалата жена. Той ѝ предложил да се оженят и заминат за Австрия, където да живеят заедно.
Жената се съгласила, но като пристигнали там, обвиняемият я накарал да работи в заведение, като се занимава с проституция.
За да я принуди, той ѝ оказвал психически и физически тормоз. Жената успяла да се прибере след месец и половина в България, за което ѝ помогнал друг българин. По-късно обвиняемият А.А. се върнал също, намерил пострадалата, като ѝ отправил заплахи и е бил задържан от полицията.

В хода на разследването са извършени разпити на свидетели очевидци, събрани са писмени доказателства. По искане на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Гълъбово съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия А.А. Определението на Районен съд – Гълъбово подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Новините от днес и със задна дата