сряда, 5 февруари 2020 г.

Учени сензационно: Солта убива рака


Обикновената сол може да помогне при борбата с раковите клетки. Това заключение направиха учени от университета в Джорджия в САЩ.
 Ново проучване сочи, че частици натриев хлорид забавят процеса на растеж и разпространение на раковите клетки и това свойство може да се използва в бъдеще при химиотерапията.

Кой трябва да яде червено месо

Всичко е благодарение на наночастиците на натриевия хлорид, съдържащи се в солта, които, прониквайки в клетките, предизвикват незабавна реакция. Те обаче не стават токсични дори при високи дози и не се натрупват в организма.

Учените потвърдиха хипотезата си, като проведоха експеримент върху мишки. И така, животните бяха инжектирани с натриеви наночастици и растежът на тумора се забавил с 66%.

Кетодиетата лекува безплодие, аутизъм, паркинсон

Руските експерти оцениха работата на американските си колеги, но отбелязаха, че те използват специални техники за отстраняване на такива наночастици, а в обикновения солен разтвор има много малко от тях.

Резултатите от проучването обаче могат значително да улеснят борбата с рака, въпреки че преди това да се случи, трябва да бъдат направени мащабни клинични изпитвания./ zdrave.to
 

Новините от днес и със задна дата