сряда, 19 февруари 2020 г.

Преди инсулта тялото ви дава 7 тревожни сигнала

Преди инсулта тялото ви дава 7 тревожни сигнала
Всички имаме бегло понятие какво означава инсултът. Това е състояние, при което даден район на нашия мозък не получава нужното количество кислород и започва да умира.


Нашето тяло е проектирано по такъв начин, че при почти всяка болест то ни сигнализира за това. Но често пропускаме тези сигнали и не им обръщаме нужното внимание.
В тази статия ще ви разкажем за 7 признака, които показват предстоящо начало на инсулт. Ако забележите един или повече от няколко симптома, незабавно се консултирайте с лекар!
Периферно зрение
Това е, когато не виждате нищо отстрани, но пред вас има картина. По принцип това се развива постепенно, но ако забележите, че зрителното ви поле се стеснява след няколко минути - това е повод за притеснени!
Халюцинации (зрение, слух, миризма)
Ако не приемате лекарства, които влияят на нервната ви система, тогава не трябва да имате халюцинации. Това може да се дължи на факта, че мозъчните клетки умират и в момента на смъртта излъчват импулси, които иначе не биха съществували.


Тежко главоболие
Главоболието преследва всички и разбира се причините за това са различни. Но ако почувствате остри, силни и необичайни болки, те са по-различни от тези, които обикновено имате, тогава определено потърсете лекарска помощ!
Липса на контрол над тялото
При инсулт често се нарушават областите на мозъка, отговорни за контрола на тялото. За да определите дали е това, или не, трябва да отидете до огледалото, да вдигнете двете си ръце едновременно, ако едната се издигне - нормално, а другата - не, стърсете помощ!
Реч
Започва да настъпва нарушение на речта. Подменяте думи една с друга, променяйте местата на думите, трудно изразявайте мислите си, но не забелязвате сами. Бъдете бдителни.

Промяна на кръвното налягане
Преди не сте забелязали рязка промяна в налягането, но сега тя е на лице. В този случай си струва да проверите здравето си.
Загуба на усещане, координация
Например, напълно трезв човек ще се държи като пиян без обяснение. Това е повод да бъде консултиран от лекар.zdrave.to

Новините от днес и със задна дата