сряда, 19 февруари 2020 г.

Откриха телата на изчезналите баща и син в Стара планина


Открити са телата на бащата и сина, които изчезнаха под връх Ботев в Стара Планина в началото на февруари, е съобщил за Dir.bg кметът на Калофер Румен Стоянов.

Труповете на 42-годишния Атанас Пенчев и 17-годишния му син Адриан са намерени случайно тази сутрин от жител на Калофер в местността "Паниците".
"Мъжът, който ги е намерил е планинар от години. Казва се Тодор Мечкарев. Телата са били в района на водохващането на града, в по-ниската част на планината в едно дере. Сега на място са криминалисти и съдебен лекар. Извършва се оглед", допълни Стоянов.
42-годишният Атанас Пенчев от Стара Загора и 17-годишният му син Андриан изчезнаха на 5 февруари. Ден по-рано те тръгнали към връх Ботев. Оставили колата на бащата - "Форд Фокус" в местността "Паниците". За последно били видени в сряда около 11 часа в местността "Параджика". Издирването на двамата мъже започна на 6 февруари, като бяха проверени всички заслони. На втория ден от издирването спасителите откриха челника на един от изчезналите туристи.

В търсенето днес се включиха и 15 военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада, които с дрон огледаха подходите към връх Ботев, откъдето за последно е имало връзка с 42-годишния мъж и 17-годишния му син от Стара Загора. През последните дни спасителите претърсваха района и със специално обучени кучета. Участващите в акцията направиха обходите си, като внимаваха да не се струпват на едно място, заради опасност от лавини.
На 9 февруари издирвателната операция бе прекратена.

Новините от днес и със задна дата