петък, 31 януари 2020 г.

Хора от цял свят спасиха четириногия Бари, а съдбата го върна при семейството му! Изумителната история на кучето Бари от Бургас!


*Зам.-кметът Весна Балтина  се срещна с екипа, спасил кучето, и прие  дарението им за Общинския приют за бездомни  животни

Изумителната история на кучето Бари от Бургас е като сюжет на блокбъстър или красива приказка. Кучето без порода със сигурност е целунато от съдбата, защото късметът му да оцелява е удивителен. Симпатичният домашен любимец вече е в сърцата на десетки хора от цял свят.   Международният екип на фирма "Саренс", която оперира на терминал  Изток - 2 на БМФ Порт  Бургас, се  натъква на бедстващото куче по време на работа.

Без да се суетят, пристанищните работници, които са отлично обучени как да спасяват хора, попаднали извън борда,  се заемат със сложната спасителна акция. Кучето е в леденостудените води в много тясно пространство между кея и кораб за обработка. Екипът, които включва служители с различни националности, прилага всичките си знания и умения и изважда полуживото куче, сковано от студа, с почти  замръзнали и безцветни от хипотермията очи.
Пристанищните служители му дават първа помощ, затоплят го и се грижат за него. 5 дни след сериозните премеждия, кучето вече доволно размахва опашка и се радва на всички свои спасители от интернационалния екип.
Кръщават  го Барни, а той  учудващо бързо свиква с новото си име. Но заради строгите правила за сигурност и безопасност на терминала, новият четириног член на екипа трябва да напусне и ръководството на компанията се свързва с Общинския приют за безстопанствени кучета, който им е препоръчан от природолюбители.
Там Бари се радва на грижи и внимание от сърдечния  и отзивчив екип, който обгрижва четириногите,  останали без дом.  След няколко дни семейство от Бургас решава да осинови куче от приюта, тъй като тяхното изчезва от семейната къща. Пристъпвайки прага на приюта, бургазлиите чуват познат лай, а срещу тях е изчезналият им домашен любимец Бари, кръстен след невероятните си морски приключения Барни от спасителите си на пристанището.
Бари или Барни вече се радва на грижите и любовта на семейството си. Благодарение на неговата трогателна история, свързала толкова много различни човешки съдби, питомците на приюта получиха като дарение чували с кучешка храна.
Наградата бе връчена на представител на  общинския приют в присъствието на Весна Балтина, зам.-кмет "Стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените на климата" в Община Бургас.
Удивителната история на късметлията Бари разказа представител на фирма "Саренс".

Новините от днес и със задна дата