понеделник, 13 януари 2020 г.

Аксел от Галиче си купил маратонки, колона и таблет с парите на Андреа

 Резултат с изображение за Андреа Руменова
Криминалисти и водолази от Монтана са извадили от кладенец портмонето на жестоко убитата 18-годишната Андреа Руменова.
Момичето бе открито голо и с прерязано гърло в събота вечерта в двора на дома си от чичо си.
За жестокото престъпление след дълги разпити си призна местния младеж Аксел, който се оказва с дълго криминално досие. Той е забелязан да пазарува техника на следващия ден.
Оказало се, че парите на убитото момиче, взети от портмонето ѝ, Аксел си купил маратонки, тонколона и таблет. След това се отървал от чуждата вещ като я хвърлил в кладенец в двора на дома си в циганската махала.
Портмонето е поредното доказателство за извършеното престъпление. По-рано младежът направи пълни самопризнания и отведе 17- разследващите до ножа, с който твърди, че е прерязал гърлото на момичето.

Оказва се, че в портмонето на Андреа е имало около 250 лева, дадени ѝ от баща ѝ, който е на гурбет в чужбина.
Малко по-рано главният прокурор Иван Гешев, вътрешният министър Младен Маринов и окръжният прокурор на Враца Десислав Начков разкриха детайли около престъплението. На брифинга стана ясно и че Аксел ще се размине с присъда между 5 и 12 години. Много жестоко убийство на млад човек по подбуди, които по-скоро са присъщи на животни, а не на хората. Те са на много ниско ниво на човешките потребности. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов на брифинг във Враца по повод убийството на 18-годишната Андреа в село Галиче, на който присъстваха още главният прокурор Иван Гешев и окръжният прокурор Десислав Начков.
Прокурор Начков поясни, че в нощта на убийството Аксел е вечерял в дома на баба си. От прозореца видял, че в стаята на живеещата наблизо Андреа свети. Влязъл в дома ѝ през прозорец в мазето. Взел метална пръчка с цел да я сплаши. Момичето се стреснало, тъй като спяло. Започнало да вика и Аксел я ударил в слепоочието, а след това започнал да я души. Изнасилил жертвата си, след което я намушкал с нож, който намерил в къщата.
Причината за смъртта на момичето е кръвозагуба.  Престъплението е извършено около 01:00 часа на 11 януари
"Главният прокурор Иван Гешев обърна внимание на възпитанието и липсата на образование. Важното в случая е, че много бързо успяхме да разкрием извършителя, за да му попречим да извърши друго престъпление", продължи Маринов.
"Надявам се този път да бъде за по-дълго в затвора. Той има и други присъди", коментира вътрешният министър.
И обясни, че задържаният е непълнолетен, а Законът има специални изисквания за това.
Това лице, което е с мярка за задържане за 72 часа, е осъждано в изпитателен срок, макар и непълнолетно. Ако бяхме по-добре координирани, каквато е отговорността на институциите, можеше да не се стигне до този трагичен край. Трябва да бъде ясно казано, че в голямата си част Съдебната власт се намесва, когато нещо вече се е случило и престъплението е извършено. Превантивната роля е изключително важна. Тук своята роля има МВР, за което Прокуратурата може да помогне", поясни Гешев. 

Новините от днес и със задна дата