сряда, 8 януари 2020 г.

Хари и Меган се отказаха да са част от кралското семейство


Принц Хари и Меган Маркъл обявиха, че "се оттеглят" в качеството си на висши членове на британското кралско семейство. Те направиха това в историческо изявление. Двойката сега планира да балансира времето си между Великобритания и Северна Америка и да работи по посока на своята "финансова независимост, съобщава "Дейли Стар".
Херцогът и херцогинята на Съсекс също обещаха да продължат да "спазват ангажиментите си към Кралицата". "Този географски баланс ще ни позволи да отгледаме нашия син в духа на кралската традиция, в която той бе роден, както и ще осигури на нашето семейство пространството, необходимо му да се фокусира върху следващата глава, включително и стартирането на нашата благотворителна организация.

Очакваме с нетърпение да споделим всичките подробности около нашата следваща вълнуваща стъпка, продължавайки да сътрудничим с нейно величество Кралицата, принца на Уелс, херцог на Кеймбридж и всичките съответни страни. Дотогава, моля да приемете нашите най-искрени благодарности за постоянната подкрепа", се казва в изявлението.

Двойката направи изявлението почти веднага, след като се завърна от шестседмична коледна ваканция в Канада. Очевидно, спекулациите, че двамата след завръщането си от Канада ще се откажат от титлите си, за да могат да делят времето си между Канада и Великобритания, са се оказали истина.

Анонимен източник каза пред в. "Сън": 
"Истина е, че Меган и Хари ще прекарват доста време в Канада през идните месеци, като това може да продължи и в бъдеще. В момента те са започнали разговори със семейството относно плановете им за бъдещето. Разговорите са в много ранна фаза. Има много подробен и сериозен процес, през който трябва да се премине, което те и ще направят".

"След редица месеци на внимателно обмисляне и вътрешни обсъждания, ние избрахме да направим тази година преход към началото на формирането на една нова прогресивна роля в рамките на тази институция. Възнамеряваме да се оттеглим в качеството си на висши членове на кралското семейство, за да работим по посока нашата финансова независимост, като едновременно ще продължим да подкрепяме Нейно Височество Кралицата. Ние сме готови да направим тази стъпка и благодарение на вашата подкрепа през изминалите няколко години", се казва още в изявлението на Меган и Хари. / БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата