Резултат с изображение за Христо Ширев-Боксьора

Христо Ширев-Боксьора

Осъденият като наркобос Христо Ширев-Боксьора е бил нападнат с удари в спецсъда от друг бандит - член на групата на Стефан Бонев-Сако, съобщава "24 часа".


Ширев е свидетел срещу Сако и хората му. По информация на МВР в миналото са били конкуренти на наркопазара в София. Христо Ширев е дал показания срещу Сако и се явява като свидетел по делото в съда. Един от подсъдимите не издържал и го ударил. Наложило се да се намеси съдебната охрана и биячът е задържан.
Христо Ширев ще бъде разпитван отново. Той сключи споразумение с прокуратурата преди години и беше наказан само с 8 месеца затвор, които беше излежал в ареста. В показанията си татуираният кикбоксьор и бивш ММА боец твърдял, че не познава Милен Даврански-Катерицата, който е сочен за дясна ръка в групата на Сако. Според него тази роля изпълнявал Ивайло Стойнов-Иво Турчина.
Делото срещу Сако се бави и заради неявяването на Даврански. Той беше задържан в Индия заради източване на банкомати, но вече е на свобода. Пратил известие, че е добре. У нас обаче, щом мине границата, го чакат белезници. Задържането е разпоредено от специализирания съд в София. В понеделник Катерицата трябваше да се яви на дело срещу организирана престъпна група за дрога. По него освен Даврански са подсъдими още 17 души с лидер Стефан Бонев-Сако.
Заради наркоделото Катерицата имаше забрана да напуска страната. Тя му бе наложена, след нкато преди години той попадна във виетнамски арест пак заради източване на банкови карти чрез скимиращи устройства. Наложи се съдебният процес в София да бъде спрян, докато се изясни кога Катерицата ще се върне у нас.