сряда, 15 януари 2020 г.

Българка преби възрастна италианка, за която се грижи


57-годишна българска гражданка, която се е грижила за възрастна жена е била задържана в италианския град Лука в понеделник.

Тя е обвинена за побой над 89-годишната жена, както и за обиди срещу полицаите, които пристигнали след сигнал на съседи. На 13 януари съсед, изплашен от крясъците, които идвали от съседната къща, се обадил в полицията. Възрастната жена, била обгрижвана от българската гражданка, която била в пробен период, съобщава bg-voice.com.

След първия спор между двете, българската гражданка се хвърлила върху жената, като започнала брутално да я бие, която, неспособна да се защити, започнала да крещи, за да привлече вниманието на съседите, съобщиха от полицията.

На място полицаите се опитали да успокоят нападателката, като получили в отговор гневна реакция от нейна страна с ритници, шамари и заплюване. В крайна сметка полицаите успели да я задържат, като са и повдигнати обвинения за нараняване на длъжностни лица.

Възрастната жена, която имала наранявания по лицето, е прегледана в Спешното отделение на местната болница.
 --------------------------------------------
Не се уточнява какво е провокирало агресията на жената, но голяма част от българките грижещи се за възрастни хора в Италия споделят, че някои от тях ги третират като безправни слуги, не им дават възможност за почивка и сън, лишават ги от храна, мамят ги в заплащането, а понякога поради измислени от тях причини изобщо не им плащат, не ги осигуряват. В много случаи, за да не сключат договор и да плащат осигуровки, след пробния период изхвърлят гледачката, защото вече са си договорили следваща, естествено пак за пробен период от един месец. Наемат ги да работят за един възрастен, но се оказва, че трябва да работят в услуга на цялата фамилия. Масова практика е българки да съдят италиански семейства и обикновено печелят делата. Но в гореспоменатия случай най - вероятно става въпрос или за жена с лабилна психика или заради поредната гавра, на каквито работещите този вид работа, често се натъкват 

Новините от днес и със задна дата