понеделник, 13 януари 2020 г.

Кралицата даде „преходен период“ за оттеглянето на Хари и Меган


Британската кралица Елизабет II се съгласи да има "преходен период" в оттеглянето от задълженията като членове на кралското семейство на принц Хари и съпругата му Мегън Маркъл, се казва в изявление на Короната.

През този период Хари и Мегън ще прекарват времето си в Канада и Великобритания.
В изявление на кралицата се казва, че "изцяло подкрепя" желанието им за нова роля, но "би предпочела те да останат на пълно работно време като членове на Кралското семейство".
Предстои още работа по "сложните въпроси", но Кралицата очаква окончателните решения да бъдат взети в следващите дни.
93-годишната кралица, нейният син и наследник принц Чарлз и двамата му синове принцовете Уилям и Хари започнаха семейната среща на върха в частното си имение Сандрингам в Норфолк, Източна Англия, по-рано днес. Елизабет II нарече дискусиите "много конструктивни" и каза, че тя и семейството ѝ "изцяло подкрепят желанието на Хари и Меган да създадат нов живот като младо семейство".

"Въпреки че бихме предпочели да останат на пълно работно време като членове на кралското семейство, уважаваме и разбираме желанието им да живеят по-независим живот като семейство, като в същото време остават ценена част от моето семейство", добави тя.
"Хари и Меган дадоха ясно да се разбере, че не искат да разчитат на публичните средства в новия си живот. Поради това беше договорено, че ще има преходен период, в който те ще прекарват време в Канада и Великобритания", става още ясно от изявлението на Елизабет II. "Това са сложни въпроси, които семейството ми трябва да разреши. Предстои да се свърши още малко работа, но поисках окончателните решения да бъдат взети в следващите дни.", добавя кралицата.

Новините от днес и със задна дата