понеделник, 27 януари 2020 г.

Мъгла е вероятната причина за трагичния инцидент с Коби и дъщеря му


Мъгла и ниска видимост вероятно са причинили катастрофата с вертолета Sikorsky S-76B в неделя сутринта местно време в Калабасас, Калифорния.
В хълмовете край Лос Анджелис загина Коби Брайънт, един от най-големите в историята на баскетбола.

В машината е имало 9 пасажери, нито един не е оцелял.
Сред тях бе и дъщерята на Коби - Джиана (13 г.). Със сигурност е имало още поне едно дете - Алиса, съотборничка на Джиана в детски баскетболен отбор, както и нейните родители. Именно на мач на този тим са отивали Брайънт и спътниците му.
Други имена на загинали в трагедията, за които вече се знае, са Джон Алтобели и Кери Алтобели - родители на Алиса, както и Кристина Маусер, треньорка по баскетбол в училищен отбор от региона.
Дали слабата видимост в мъглата е причина все още не е потвърдено от полицията в Калифорния. Но оттам съобщиха, че условията в неделя сутринта са били такива, че техните вертолети са оставени на земята и не са получили разрешение да летят.
Със сигурност в хълмовете на Калабасас е било мъгливо, се доказва и от бюлетина на Националната транспортна служба на Калифорния.
Според свидетели, макар и видяли сблъсъка доста отдалеч, хеликоптерът е започнал да пада изведнъж и с много висока скорост. Това може да означава и внезапна повреда в машината, което тепърва ще се разследва като теза.

През целия ден в Лос Анджелис хиляди фенове се тълпяха около залата на Лейкърс, където Брайънт игра 20 години.
Мястото бе превърнато в малък храм, обсипано с фланелки на Коби, свещи, снимки и цветя.

Новините от днес и със задна дата