събота, 11 януари 2020 г.

Синът на легендата Димитър Якимов почина в САЩ, подозират лекарска грешка


Синът на футбоната легенда Димитър Якимов, който носи и неговото име, почина в сряда на обед в болница в Айова, САЩ, съобщава BG Voice. 42-годишният Димитър е издъхнал в резултат на сърдечен проблем, но семейството му подозира лекарска грешка.

На Коледа той отишъл до спешното отделение, след като трудно си поемал въздух, раказва майка му Антоанета Пенева. Той бил приет в болница Mercy в Дебюк, Айова където семейството живее.
"Когато го оставихме, той ходеше, говореше. На следващата сутрин, когато отидох да го видя, синът ми беше омотан с тръби и в кома", разказва опечалената майка. Няколко дни по-късно лекар, който и преди е лекувал Димитър, се върнал от пътуване и когато видял състоянието на мъжа, веднага наредил да бъде прехвърлен в болницата в по-големия град Айова сити.
Там лекарите казват, че органите на Димитър били "стопени" и в сряда решават да изключат живото-поддържащите системи. Десетина минути по-късно той издъхнал.
Майката и доведеният баща на Димитър обаче са убедени, че смъртта е в резултат на лекарска грешка и затова са поръчали аутопсия и наели адвокат.
Близки на семейството са отворили дарителска сметка в сайта gofundme, в която се набират средства за погребението и болничните сметки на Димитър.
Семейството живее от над 15 години в САЩ - първоначално в района на Чикаго, а след това се местят в Дебюк, Айова - малко градче на границата с Илинойс.
Антоанета Пенева разказва, че от години бащата не поддържа връзка със сина си. За него се грижи вторият й съпруг Янко Пенев.

Новините от днес и със задна дата