четвъртък, 30 януари 2020 г.

Уволниха банкова служителка, фалшифицирала платежни за онкоболно момче


Уволниха банкова служителка от София, след като била хваната да фалшифицира платежни документи. Злоупотребата е била със сметка, в която се събирали пари за животоспасяващо лечение на онкоболно момчe, предава Нова тв.


Става въпрос за тежко болния Димитър Щилиянов, за когото има открита сметка и хиляди българи вече са откликнали, а други даряват вещи, които да се продават.В края на миналата година в благотворителния базар в помощ на Митко се включила и Виолета Станева. Тя взела стоки, от чиято продажба е трябвало да бъдат събрани хиляди левове. Пари по сметката на момчето не превела. Близките на Митко разбрали случайно, че документите, които им показва, са фалшиви. "Хората са изпращали стоките, а нищо не е постъпвало по сметката на Димитър. Аз бях потресена! Искам да ѝ кажа да дойде само тук, да види децата и само за 5 дни да я включа на химиотерапия. Не съм човек, който кълне, то си има Господ", каза майката на Димитър Станимира Славова.
Измамницата успявала да заблуди всички, защото слагала истински печат на фалшивите платежни, собственоръчно написани от нея. Така, само на доверие, различни хора ѝ изпращали всякакви стоки, разчитайки, че ще преведе парите за тях за лечението на Митко. Това обаче не се случило, а вместо това още преди празниците измамницата Виолета Станева се развихрила - избирала най-скъпите вещи от базара.
Казва сега, че се разкайва.
"Да кажа, че съм силно възмутен! Как може да си позволява да краде средства от хора с онколечение? Средствата са за животоспасяващи лекарства", споделя Димитър.
Междувременно Виолета е върнала вещите, които е взела, а до дни те отново ще бъдат дадени за продажба благотворително.
"Ето виждате - парфюми, злато, все скъпи неща си е избирала", добави Даниела Йорданова, администратор на благотворителния базар.
След справка дали всичко е върнато, от банката са готови да заплатят остатъка.

Новините от днес и със задна дата