събота, 18 януари 2020 г.

Селски тарикат, живял години наред на гърба на дарители


Доброволци дарители се съмняват, че мъж от панагюрско село години наред живее на гърба на добри хора, без да има нужда от помощта им. Стоян Рабаджийски от Елшица е герой на десетки статии с цел дарения - пишат, че е стар, болен от рак на белия дроб, рак на простата, почти сляп и няма храна.


На дарителска сметка откликват с пари от цялата страна. До деня, в който решава да му помогне и Лео Кадели от инициативата "Приятели, помагайте" в социалната мрежа. „Този човек и да е болен на това положение, в което го намираме, той няма нужда. Този човек си прави дувара – 20 – 30 м дувар. Този дувар се прави с дарение. Вчера ми пратиха вика пари добри хора, а после се оплаква, че няма пари, нещо тука има някакво разминаване“, казва Кадели.
 
Поредна интернет статия отправя зов за помощ към Стоян, но се оказва, че качената снимка не е негова. А хората в селото твърдят, че нуждаещият се е видимо здрав, задоволен и жизнен. Възрастният мъж показва документи пред медиите за заболяването си и твърди, че не знае кой ползва фалшива негова снимка от интернет от негово име. Негова съселянка обаче го обвинява, че е мошеник От здравната служба на селото потвърждават, че Стоян е с карцином на белия дроб. Лео Кадели обаче решава, че няма нужда от помощ.

Новините от днес и със задна дата