сряда, 15 януари 2020 г.

Ужасяващи подробности за убийството на 18-годишната Андреа в Галиче


Окръжният съд във Враца постанови най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража" за 17-годишния Аксел Олеков, обвинен в умишлено убийство на 18-годишната Андреа Руменова от белослатинското село Галиче.
Пред съдия Иван Маринов, непълнолетният убиец каза, че се разкайва и много съжалява за онова, което е извършил, съобщи "Конкурент".

Магистратът обаче бе категоричен, че съжалението на Аксел е фиктивно и формално, тъй като с проявите си е показал, че човешкият живот не представлява каквато и да е ценност.
Решението на Окръжния съд може да се обжалва в 3-дневен срок пред Софийския апелативен съд. Най-вероятно защитата няма да оспорва мярката, тъй като и по време на самото заседание служебният защитник на Олеков - Мария Георгиева също настоя клиентът ѝ да бъде изпратен зад решетките, за да не ескалира общественото недоволство.
17-годишният Аксел Олеков е обвиняем за умишелно убийство, извършено по особено жесток начин. От прокуратурата във Враца разпространиха ужасяващи подробности за последните часове от живота на 18-годишната Андреа, която живеела сама в семейната къща в Галиче, тъй като баща ѝ от пет години работи в чужбина. Често момичето преспивало и в дома на чичо си.
Около 22 ч. на 10 януари ученичката говорила по телефона с баща си, след което решила да преспи вкъщи. По същото време 17-годишният Аксел бил в дома на баба си, която е съседка на Андреа. Около 1 ч. на 11 януари младежът излязъл навън, като минавайки покрай дома на Андреа, забелязал, че прозорецът на стаята ѝ свети. Решил да отиде при нея, тъй като отдавна я харесвал. Аксел минал през отворената порта в двора на къщата, намерил стол, който използвал, за да погледне през прозореца. Виждайки, че Андреа е сама и спи, опитал да влезе през вратата, но тя била заключена.
Тогава младежът влязъл в къщата през отворен прозорец на мазето. Забелязал там метална пръчка, която взел, за да сплаши момичето. Пред разследващите Аксел заявил, че знаел разположението на стаите в къщата, тъй като идвал преди години с компания да гледа сериал.
Когато Аксел влязъл в стаята на Андреа, тя спяла на леглото си. Събудил я и ѝ предложил да осъществят полов акт. Момичето се възпротивило и започнало да вика, а обвиняемият я ударил с металната пръчка в лявото слепоочие, след което започнал да я души, докато тя престанала да проявява признаци на живот. Тогава той я съблякъл и я изнасилил. Приключвайки, забелязал на масата в стаята кухненски нож, с който решил да я умъртви, тъй като се опасявал, че може още да е жива и да разкаже за случилото се. Нанесъл няколко удара в областта на шията и прерязал гърлото на момичето.
Кървавият нож и ръцете си Аксел избърсал с мокри кърпи, които намерил в стаята. Тогава обаче видял портмонето на убитото момиче. Взел го със себе си, заедно с увития в мокри кърпи нож и излязъл от къщата отново през прозореца на мазето, като по пътя към дома си изхвърлил ножа.
След като се прибрал вкъщи, младежът преброил откраднатите пари – 250 лева, а портмонето пуснал в кладенеца на двора. На сутринта той отишъл в магазин в селото и си купил нови маратонки, ръкавици и тонколона, а по-късно и таблет в Бяла Слатина. Същия ден следобед бил намерен в дома на баба си от криминалистите и след проведен разпит, признал за убийството.
Аксел вече е осъждан два пъти. През септември 2019 г., по споразумение с прокуратурата, му е било наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за нанесена телесна повреда.
Воденото досъдебно производство е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – София.

Новините от днес и със задна дата