понеделник, 16 декември 2019 г.

Огнен ад в Звездец!


Старите краварници в края на с. Звездец край Малко Търново в посока старите стрелбища пламна като факла. Стопанските постройки с обща площ около 300 кв.м. били обхванати напълно от стихията и в рамките на минути изгорели напълно, пише "Флагман".


Жива е изгоряла и крава, въпреки опитите на стопанина ѝ – 60-годишен мъж - да я изведе от горящото помещение. Сигнал за случващото се е подаден в полицията в Малко Търново около 21:30 ч. в събота, обадили се обезпокоени съседи, които подушили дим и излизайки на терасите си видели високи пламъци да излизат от стопанската постройка.

Огнеборците пристигнали възможно най-бързо на мястото и бързо успели да овладея огъня, който вече бил започнал да се разраства към тревни площи в района. Сградата обаче е изгоряла напълно.

Към момента причините за инцидента са в процес на изясняване. На този етап няма данни за умишлен палеж и основната хипотеза, по която се работи, е пожар заради късо съединение. Все още обаче не е изключена нито една версия.

Нанесените щети са на стойност около 2300 лв., изгорели са и 1500 бали със слама. Работата по случая продължава от служители на РУ-Малко Търново.

Новините от днес и със задна дата