понеделник, 16 декември 2019 г.

Италиански съд осъди на 36 години затвор служители на хотел, които групово изнасилиха 50-годишна жена

 
Италиански съд осъди на 36 години затвор петима служители на хотел Соренто (Италия), които през 2016 г. групово изнасилиха 50-годишна британка и впоследствие споделиха видео на сексуалното нападение в група във WhatsApp, съобщава bulgaros.ovh.

Според британският вестник The Sun, престъплението е станало през октомври 2016 г., когато жената е била на почивка с дъщеря си в Соренто (Италия). Дъщерята на жертвата, която не е присъствала на съдебното дело, разказала пред полицията, че няколко служители на хотела са дрогирали и изнасилили майка ѝ.

По време на вечерята в хотела двама сервитьори почерпили двете жени с по едно питие. От този момент майката и дъщерята се почуствали зле. Служителите на италианския хотел сложили приспивателно в питието на туристката, изнасилили я в басейна, после ѝ се изредили още 12, но са арестувани и осъдени само 5 от тях. Това било първата почивка на жената след смъртта на нейния съпруг и се е случило през последния ден от престоя им в хотела.

Според прокуратурата, след това жената е отведена в стая до хотелския басейн, където е била многократно изнасилвана. След като се върнала в Обединеното кралство, жената отишла в полицията и подала жалба срещу изнасилвачите.

При съвместна операция между британската и италианската полиция са били задържани петима души. В телефоните на петимата са намерени видеоклипове, които били заснети по време на нападението и след това споделени в група WhatsApp. Кръвните тестове показали, че жената е била дрогирана преди да бъде изнасилена.

Новините от днес и със задна дата