събота, 28 декември 2019 г.

Кораб призрак бе изхвърлен на брега със скелети и отрязани глави на борда


Кораб призрак бе изхвърлен на брега с пет скелета на борда и две отрязани глави. Смята се, че това са бегълци от Северна Корея, пише в. "Дейли Стар".
Полицията е намерила останките на поне седем души в дървената лодка на брега на японски остров. Бреговата охрана потвърди за кораба, открит около 09:30 часа местно време в събота на остров Садо близо до префектурата Ниигата.


Отрязаните глави са били намерени да се въргалят до пет скелета, лежали на кърмата дървената лодка. Представителят на бреговата охрана Кей Чинен заяви, че причината за смъртта на хората все още се изяснява. Ужасяващата находка е била направена на кораб със севернокорейски надписи по него. Смята се, че това са хора, опитали се да избягат от режима на Ким Чен Ун. Японската телевизия "Ей Ен Кей" съобщи, че телата са били "частично скелетизирани".

Предполага се, че жертвите са били в открити води много дълг време.
От полицията не могат да потвърдят към момента, дали отрязаните глави принадлежат на някои от петте тела или на други хора. Това е вторият път през последния месец, в който дървена лодка бе изхвърлена на бреговете на остров Садо.

Севернокорейските кораби призраци са чест феномен по бреговете на Япония. Всяка година дузини изоставени лодки плашещо се реят в японски води, като на някои могат да бъдат открити останките на екипажа им. /БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата