понеделник, 9 декември 2019 г.

Камерите в училището във Враца записали инцидента с починалата ученичка

 
Инцидентът, при който 13-годишно момиче почина във врачанско училище, става в междучасието след първия учебен час - едмокласничката сяда на стола на учителя пред дъската и започва да разговаря по телефона, разказа директорът на школото пред БНТ.

Системата за видеонаблюдение на училището е записала по минути и секунди инцидента. Материалите са иззети от прокуратурата и е започнало разследване.

"Говори с майка си по телефона и само издава силен звук - ох!, пада по очи на катедрата и веднага пада по очи на пода. Незабавно дете изтичва на втория етаж да извика медицинското лице, което в рамките на една минута се качва в стаята", обясни Виктор Кръстев, директор на СУ"Христо Ботев".

Медицинският специалист на училището констатира липсата на пулс и дишане. Веднага е подаден сигнал на 112 и е повикана спешна помощ, която пристига след 8 минути. Те разполагат с необходимата апаратура и екип от двама кардиолози.

* Спешните медици са се борили един час за живота на починалата седмокласничка Нели

"Дойде първият екип, започна реанимация, втора линейка дойде, един час продължи. Това се прави, докато се появи сърдечна дейност и пулс, дишане спонтанно. Не се появи", съобщи Антоанета Цветкова, медицински специалист.


Системата за видеонаблюдение на училището е записала по минути и секунди инцидента. Материалите са иззети от прокуратурата и е започнало разследване.

Новините от днес и със задна дата