петък, 27 декември 2019 г.

Страховит инцидент изправи на нокти жители на Царево

 
Почти 3-метрови отломки от приемно-предавателна станция на мобилен оператор паднаха в двора на отец Стоян Кралев от Царево.
Като по чудо никой не е пострадал. "Благодаря на Бога, че ме опази днес и от семейството ми никой не пострада!", споделя отецът в социалните мрежи. Главният архитект на община Царево, Даниел Калудов твърдеше при внасянето на подписка срещу изграждане на кулата, че опасността била "Само в главите ни"! Добре дошъл е под разпадащата се кула!" пише отец Стоян.

Отломката е голяма над 2 м, в навечерието на Рождество Христово пада, отецът звъннал на 112, а тялото тежи поне 20 кг, казва той. По думите му сградата не е предвидена за изграждане на подобни конструкции отгоре. Вече има подписка и за премахване на съоръжението на сградата. Живеещите в блока заявиха, че съоръжението е на метри от терасите им и смятат, че е опасно за децата им.


Инженер по телекомуникации обясни, че има опасност от тази антена: "Като механична конструкция и като нейонизираща облъчваща жителите, не ѝ е мястото в жилищни зони", заяви Стоян Кънев. Основната опасност е, че може да се отключат редица заболявания заради понижаване на имунитета, смята още той. Заведено е и дело в съда.

Новините от днес и със задна дата