петък, 20 декември 2019 г.

Гимнастичката Стефани Кирякова е спортист на годината на Бургас

 
Националната състезателка по художествена гимнастика и възпитаничка на "Черноморец" Стефани Кирякова е спортист на годината на Бургас за 2019 година.
Стефани не присъства на церемонията заради ангажименти с подготовката си. Призът от кмета Димитър Николов прие нейният баща.

Състезателят по канадска борба Димитър Щерев, с треньор Станко Щерев, получи наградата в категорията "Спортист с увреждания".
Съставът на волейболния "Нефтохимик 2010" бе определен в анкетата на спортните журналисти за "Отбор на годината".
Победител в категорията "Млад талант" е Десислава Белова от плувен клуб "Черноморец" - Бургас. На втора позиция е Ванеса Стоянова от полицейския клуб по карате и джу джицу, а на трета Костадин Иванов от клуб по борба "Черноморец".
Втори в анкетата "Спортист на годината в Бургас" е кикбоксьорът Атанас Божилов. Трети е състезателят по класическа борба и син на легендарния Армен Назарян -  Едмонд Назарян. Четвърти в подреждането е шахматистката Нургюл Салимова. Състезателят по джу джицу Радостин Константинов зае петата позиция, а на шесто и седмо място са плувкинята Жанет Ангелова и двойката акробати Мариела Костадинова и Теодор Великов. Автомобилният състезател Пламен Камбуров е осми, а деветата позиция е за състезателят по свободна борба Цветан Мустафов. На десето място е кикбоксьорът Живко Гюров.
В церемонията по връчването на наградите участваха кметът Димитър Николов, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, зам.-кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева, дългогодишният зам.-кмет по спорт д-р Лорис Мануелян, началникът на РУО - Бургас Виолета Илиева, бургаският омбудсман Тодор Стамболиев, Валентин Люцканов от Областна администрация - Бургас, началникът на "Охранителна полиция и КАТ" комисар Неделчо Рачев и общински съветници.
"През тази година бургаските спортисти извоюваха високи постижения. Благодаря на всички треньори и родители, които помагаха на спортистите да постигнат големите успехи. И през следващата година, въпреки трудностите, Община Бургас залага достатъчно много средства за изграждане на нови спортни бази и за поддръжката на съществуващите и се надявам, че през 2020 година ще имаме повече възможност за домакинство на престижни международни състезания", каза при откриването на церемонията кметът Димитър Николов.
Сред гостите присъстваха популярни имена от българския спорт като Антон Коджабашев, Армен Назарян, Янчо Павлов, Дончо Жеков и други.

Новините от днес и със задна дата