петък, 20 декември 2019 г.

За 13 път: Специални отличия за два блока в к-с “Славейков“ и „Меден Рудник“, които участват заедно в „Да украсим Бургас“

 
* 48 семейства от блокове 107 -ми и 70-ти в двата комплекса носят светлината и празничния дух  на  Коледа.


Ежедневието ни поглъща и често си казваме, че  доброто отношение, толерантността и уважението в междусъседските отношения липсва.

Твърдение, което напълно опровергават 48 семейства от Бургас. Това са бургазлиите, които 13 години не пропускат да участват в предколедната инициатива на Община Бургас -  "Да украсим Бургас".

Специалното е, че никой не участва самостоятелно, а всички заедно  допринасят за празничното настроение и облик на жилищния вход .

Превърнало се е в традиция всеки декември мъжете от семействата да се събират, създавайки уют, светлина и настроение за всички с красиви декорации и лампички. Това давало повод жените им да слизат с домашно приготвени ястия и мезета, затова много от декемврийските вечери се прекарват на открито, в беседката пред блока.

"Какво по-хубаво от това, когато се прибираш от работа да ти е красиво, чисто и украсено. И не че не спорим, понякога се случва, но живота минава по-леко, когато имаш очи за хората, и усмивка за комшията си" , споделят с настроение съседите.

Новините от днес и със задна дата