сряда, 25 декември 2019 г.

Жена си продава апартамента след интернет свалка с фалшив жених


Интернет свалките могат да бъдат наистина нещо наистина опасно. Доказва го и историята на 67-годишната московчанка Наталия Ершова.
Мечтаейки за женско щастие тя станала жертва на интернет мошеници. Тя се запознала лятото във Фейсбук с мъж на име Дейвид Смит, който ѝ казал, че живее в Мароко.

 "Чужденецът" пишел на пенсионерката трогателни писма, обяснявайки се в любов. След няколко месеца помолил жената да му изпрати голяма сума пари, за да може да пристигне в Москва и да прекара отпуската си с Наталия.

"Пишеше ми за своя живот, казваше ми, че много ме харесва, попита ме на колко съм години. Написах му 67, а той каза, че е на 68, че има две деца и е вдовец. И му повярвах. През септември ме помоли да му пратя пари, взех кредитна карта. Накрая вече съвсем нищо не съобразявах, заложих си апартамента. Общо получи от мен 4 млн. рубли (около 58 хиляди евро)", разказва Наталия.

В деня на полета си възлюбеният от Мароко казал, че е бил нападнат и са му откраднали всички документи, а самият той е в болница. След това жената разбрала, че е била жестоко излъгана. Наталия признава, че "Дейвид" сякаш я хипнотизирал по време на разговорите си в интернет с нея. За да плати дълговете си сега ще трябва да продаде апартамента си, вече има клиент. От полицията в Москва съобщават, че е заведено дело по случая за кражба в особено големи размери.

Новините от днес и със задна дата