събота, 7 декември 2019 г.

Круизен кораб в силна буря: Какво се случва вътре и емоциите на пътниците / видео

 Круизен кораб в силна буря: Какво се случва вътре и емоциите на пътниците
Страшно е да видиш, как 360-метров гигант е като играчка в прегръдката на огромните вълни.
Ако сте прочели на тази статия, това означава, че поне веднъж в живота си сте мислили да пътувате на круизен кораб. 

Най-големите круизни кораби достигат дължина малко над 360 метра, можете да си го представите само като три футболни игрища и почти 100 метра по-дълги от „Титаник“, чиито размери бяха 269 метра.
 

Тези гиганти са построени сравнително наскоро, преди малко по-малко от 10 години и са причислени към класа „Оазис”, името на което е дадено в чест на първия кораб от този клас „Оазис на моретата” (Oasis of the Seas). Най-големият от четирите авиолинии Symphony of the Seas, принадлежащи към този клас, работи от 2018 г. Капацитетът му е 6 680 пътници и 2200 членове на екипажа.

Колкото по-голям е съдът, толкова по-голяма е вероятността да преодолее силна буря. Но практиката показва, че огромните круизни лайнери не са в състояние да издържат спокойно на 12-балови бури. Въпреки че тези вълни не са достатъчно силни, за да преобърнат огромен круизен кораб, те лесно могат да доставят дискомфорт в каютите и вътре в самия кораб.

Попаднали в силна буря, за пътниците на круизните кораби е по-добре да не напускат каютите си, защото необезпечени мебелни елементи се мятят из залите на различни заведения напред и назад с невероятна скорост и честота. Да се ​​задържите на крака ще бъде също толкова проблематично, колкото да се върнете в кабината, когато разберете, че там е по-безопасно.

Интересен факт:
Круизните лайнери служат не само като един от начините за пътуване, лайнерите са гордостта на страните, към които принадлежат и в бъдеще могат да играят съвсем различни роли. Огромен лайнер може да бъде както плаваща болница във военно време, така и хотел по време на мир. Например, по време на Олимпийските игри в Атина през 2004 г., няколко круизни лайнера покриха нуждата от хотели сред туристите, когато стаите не бяха достатъчни за всички./pochivka.blitz.bg

Новините от днес и със задна дата