четвъртък, 19 декември 2019 г.

Това дете загина при опит да спаси майка си


16-годишния Иван Крапивин е починал в болницата в петък, след като се опитал да защити майка си от изнасилване, пише испанското издание El Diario, цитирано от bulgaros.ovh.


Иван се прибрал вкъщи и заварил съседа с нож в ръката, а майка му на пода цялата в кръв. Драмата, за която сега цял свят говори, е започнала в един от общинските апартаменти на Северодвинск на 1 май 2017 г. Този ден Наталия Крапивина и съседът ѝ Роман Пронин решили да пият в апартамента на жената. Пронин много харесвал самотната майка, но тя не отговорила на чувствата му.

По време на почерпката двамата се скарали и Пронин взел ножа и я наръгал няколко пъти. По това време 16-годишният ѝ син Иван се прибрал вкъщи и видял съседа с нож в ръката, а майка му на пода в локва кръв. За да защити майка си, Ваня взел 3-килограмова гира и тръгнал срещу съседа, но тогава Пронин изтръгнал металната гира от ръцете на момчето и започнал да го ударя с нея по главата.

Решавайки, че Наталия и синът ѝ са мъртви, пияният съсед се опитал да се отърве от телата, но не могъл сам и се обадил на свой приятел, за да му помогне. Приятелят му решил да не се забърква в тази история и се обадил в полицията. След няколко минути полицаите пристигнали на мястото на инцидента и задържали Пронин. Момчето и майката били откарани с линейка в болницата. Иван е постъпил с тежка черепно мозъчна травма, а майката с 30 прободни рани. Пострадалите са били незабавно оперирани и настанени в интензивно отделение, допълва медията. След два месеца Наталия е изписана от болницата.

Когато състоянието на момчето се стабилизирало до известна степен, той е преместен в Архангелската регионална детска болница, след това в клиника в Санкт Петербург, а след това в Московския изследователски институт за спешна детска хирургия и травматология. През това време майката е била лишена от родителските права. През тази година и половина, докато Иван е в различни болници, майката нито един път не е посетила сина си.

В същото време цяла Русия разбира за подвига на болното дете и започват кампания за събиране на средства за лечението му. След няколко успешни операции, здравословното състояние на Иван започва да се подобрява. През октомври той отново е приет в интензивното отделение. „Два месеца лекарите се борят за живота на момчето, но безрезултатно – на 4 декември Иван умира“.

Новините от днес и със задна дата