четвъртък, 19 декември 2019 г.

Задържаха гамена, който се отърква в жени в градския транспорт

 Резултат с изображение за мъж се отърква в градския транспорт
Млад мъж, който притеснява жени в столичния градски транспорт, като се отърква в тях, е задържан след сигнал на една от потърпевшите. Видео със случилото се бе публикувано от общински съветник.

За случая съобщи самият той. Записът е от 9 ноември тази година, а действието се развива в столичния автобус 119.

На кадрите се вижда как мъжът първо мастурбира през джоба на анцуга си, а след това застава зад жена, която чака пред вратата, за да слезе. Тя дори му прави забележка.

"Подадена е жалба от въпросната жена до Центъра за градска мобилност (ЦГМ). От там Комисията по транспорт беше уведомена, включително и аз като председател. Възложих на ЦГМ проверка, като те изискаха записи от кабината", обясни съветникът пред Нова телевизия.

"Прегледахме записите и преценихме, че е редно да сезираме МВР. Публикувах част от записа, защото такова поведение, особено пък в градския транспорт, е недопустимо. За съжаление, това не е изолиран случай", допълни той, като уточни, че камери има само в новите автобуси.

По думите му това поведение е израз на изключителен цинизъм и провокация.
"Един от мотивите ми да кача видеото е, че хората трябва да осъзнаят, че трябва да информират институциите, защото само тогава можем да реагираме", подчерта общинският съветник, като подчерта, че на целия запис се вижда, че близо до мъжа се возят деца.

Очаква се Районна прокуратура да предприеме действия, като според съветникът действията му са на "ръба на хулиганството". Защо смята, че са на ръба на хулиганството, а не нещо повече от хулиганство не стана ясно.

Новините от днес и със задна дата