четвъртък, 19 декември 2019 г.

7-годишно момиче спаси живота на майка си


Момиче от Престън (Великобритания) бе наречено истинска героиня, след като направи на майка си кардиопулмонална реанимация, пише usa.one. 7-годишната Джесика Киндър гледала телевизия, когато видяла, че майка ѝ, 32-годишната Беки Грийн, е изгубила съзнание “Джесика веднага напръскала с вода майка си, за да се „опита да я събуди“, след което започнала да прави кардиопулмонална реанимация, за която научила в YouTube.


Освен това момичето се обадило на линейка, а фелдшерите вече бързали на помощ, докато Джесика спасявала майка си. „Моето малко момиченце ми направи CPR, защото мислела че умирам.Толкова се гордея с нея. Тя е моят герой, казв Беки.

Попитах я как е разбрала какво да прави и тя ми отговори, че е видяла някой да го прави в YouTube.“ Тя обича да гледа различни видеоклипове, включително познавателни, но нямах представа, че гледа видео за сърдечно-белодробна реанимация. Ако не е знаела какво да прави, ако се бе уплашила, ако не е действала толкова бързо, кой знае какво може да се случи? "

Лекарите, след като направили необходимите тестове, казали на Беки, че има епилепсия „ Според жената това е първият пристъп в живота ѝ. Самата малка героиня била болна няколко дни след инцидента, което според лекарите е симптом на посттравматичен стрес.

Сега Джесика е в идеална кондиция. Когато момичето се върнало на училище, тя получила награда за храброст. А според Беки Грийн, дъщеря ѝ сега иска да помага на другите в бъдеще, ставайки лекар или медицинска сестра.

Новините от днес и със задна дата