сряда, 4 декември 2019 г.

Бургаските хора с увреждания показаха своите певчески, танцови и актьорски умения

 
Бургаските хора с увреждания показаха своите певчески, танцови и актьорски умения на сцената на Младежкия културен център по случай празника си - 3-ти декември, Международния ден на хората с увреждания.

Събитието се проведе за 13 поред година под патронажа на кмета Димитър Николов, а програмата бе изпълнена с много коледни и народни песни, танци, театрални етюди, стихове и настроение.
"Въпреки трудностите, вие показвате, че сте еднакво пълноценни, активни и социално ангажирани граждани. Това е достойно за уважение. Продължавайте да побеждавате неволите и да преодолявате всички препятствия по пътя си", поздрави участниците новият заместник-кмет на Община Бургас Весна Балтина, която вече отговаря за новия ресор "Стратегическо планиране, дигитални политики, екология и адаптация към изменението на климата".
Към нейните поздрави се присъединиха още заместник-кметът Йорданка Ананиева, която пое "Хуманитарни дейности и младежки политики" в Община Бургас, председателят на Общинския съвет Севдалина Турманова и от Мая Казанджиева - директор на общинска дирекция "Здравеопазване и социални дейности".
В програмата се включиха деца и възрастни с увреждания, потребители на услугите, предоставяни от социалните звена на Община Бургас, както и организации на хората с увреждания.

 

Новините от днес и със задна дата