петък, 20 декември 2019 г.

Делото срещу Митьо Очите стартира на 20 януари

 
Съдебното дело срещу Димитър Желязков и 12-те участници в ръководената от него организирана престъпна група за разпространение на наркотици, изнудвания и палежи тръгва по същество на 20 януари 2020 г.
Това реши Специализираният наказателен съд вчера след 8-часово разпоредително заседание, съобщиха от прокуратурата.
Съдебният състав отхвърли искането на защитниците за връщане на делото на Специализираната прокуратура, след като прие, че обвинителният акт изцяло отговаря на изискванията на закона и в него не са налице процесуални нарушения, които биха нарушили правото на защита на подсъдимите.
Магистратите не приеха като основателни и останалите искания на защитата и потвърдиха определените мерки за неотклонение на всички подсъдими.
Димитър Желязков, който беше задържан в Истанбул през август 2018 г., а през февруари беше екстрадиран обратно от Турция у нас, остава задържан под стража. Освен като ръководител на организирана престъпна група, той ще отговаря за 9 деяния, извършени от него и от останалите обвиняеми по негово лично разпореждане. В част от случаите Желязков лично участвал в рекетирането на набелязаните от него жертви. За извършените от него престъпления законът предвижда до 15 г. затвор, глоба от 5000 до 10 000 лева и конфискация на една втора от имуществото му.
На 20 януари 2020 г. съдебният процес ще започне с разпит на свидетели.

Новините от днес и със задна дата