петък, 20 декември 2019 г.

Шофьорът, убил бебе на пътя, е осъждан 10 пъти и е карал с 2,44 промила


Неправоспособният 43-годишен шофьор, причинил тежката катастрофа снощи в Русе, при която загина дете на година и половина, е управлявал автомобила с 2,44 промила алкохол в кръвта. Това информираха от Окръжната прокуратура в крайдунавския град.


Сигналът за пътния инцидент е подаден малко след 21,00 часа. Автомобил "БМВ" напуска пътното платно и се блъска в бетонна колона на мост. При удара са пострадали трима души. 43-годишният шофьор е с охлузни и прорезни рани по главата и крайниците и с фрактура на ребра, жена на 45 години е с фрактура на нос, челюст и таз, а 17-годишно момиче е със счупена подбедрица. Тримата са настанени за лечение в болница. Дете на година и половина, което също е пътувало в автомобила, е починало.

От прокуратурата съобщиха, че шофьорът на автомобила - Д.Т., е привлечен като обвиняем. По делото са извършени огледи, разпитани са свидетели, изискани са справки, взети са проби от кръв и урина, назначени са медицински експертизи за установяване концентрацията на алкохол в кръвта на водача и преценка за евентуална употреба и на наркотични вещества. Автомобилът е конфискуван като веществено доказателство.

Обвинението е за престъпление, за което се предвижда затвор от три до 15 години. Мъжът е задържан за срок до 72 часа. Осъществена е координация със сектор "Арести" в Русе за откриване на охранителен пост в Университетската болница "Канев" в града, където в момента обвиняемият е настанен за лечение.

До момента 43-годишният Д.Т. е осъждан общо 10 пъти. Последната му присъда е от Окръжния съд в Пловдив - за грабеж, противозаконно проникване в чуждо жилище и изнасилване. Той е изтърпял общо наказание от пет години и 11 месеца затвор, като е освободен през 2015 година.

Новините от днес и със задна дата