сряда, 6 ноември 2019 г.

Питат ЦИК за казуса с кмета на Несебър

Резултат с изображение за кмета на несебърОбластният управител на Бургаска област насрочи първото заседание на Общинския свет в Несебър на 11 ноември. Сесията е насрочена за 14.00 часа.

Тогава клетва трябва да положат новоизбраният на първи тур кмет Николай Димитров, кметовете на кметства и новоизбраните общински съветници. Димитров и двама от новоизбраните съветници Георги Георгиев и Петър Хрусафов обаче се намират в ареста.


На 22 октомври Централната избирателна комисия /ЦИК/ разреши те да бъдат арестувани. Срещу съветниците бе повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група за купуване на гласове за местния вот, а на Николай Димитров като ръководител в групата.

От Областна управа в Бургас информираха, че е изпратено писмо до ЦИК, в което се настоява за становище относно казуса в Община Несебър, тъй като Димитров не може да встъпи в длъжност, а правомощията на временно изпълняващия длъжността кмет изтичат. До момента няма яснота как ще бъде управлявана Община Несебър, добавиха от областната администрация.

* ЦИК: Областният управител да реши казуса с арестувания кмет на Несебър

Новините от днес и със задна дата