вторник, 5 ноември 2019 г.

Японският театър „Ашибуе” представя отличения с 6 международни награди спектакъл „Виолончелистът Гошу” в Бургас


 Спектакълът , по едноименното произведение на Кенджи Миазава ще се играе на 7 ноември /четвъртък/ от 19.00 ч. на сцената на Държавен куклен театър - Бургас. Гостуването е в рамките на 30-ите юбилейни Дни на японската култура в България.
Режисьор на спектакъла е Цукуши Сонояма, която е и директор на театъра. В спектакъла участват артистите Мацуура Юми, Ивата Кадзумаса, Саката Шиори, Кавамура Мами, Уеда Икуко, Арита Миюки, Дате Нама, Ичиока Хироши, Ушио Коки. Представленията ще се играят на японски език със субтитри на български. Преводът е дело на Биляна Станойлович и Кристина Иванова.

Част от текста артистите от театър "Ашибуе" са научили на български с любезното съдействие на Кристина Иванова, работила известно време с тях в Япония по 16 часа дневно. "Виолончелистът Гошу" е необикновена история за музиката и за чудните пътеки, които водят към нея, разказана от японския гений Кенджи Миазава.


Диригентът и целият оркестър смятат Гошу за лош музикант, но когото група животни му помагат да почувства и открие музиката в себе си, той успява да смае всички с изпълнението си и да пожъне огромен успех.Театрална компания "Ашибуе" е основана през 1966 г. в префектура Шимане, град Мацуе, и е най-малкият държавен театър в Япония.

От 1999 г. театър "Ашибуе" е домакин на големия международен форум "Горски театрален фестивал - Мацуе", който се провежда на всеки 3 години.Спектакълът се осъществява с подкрепата на посолството на Япония в България, Japan Foundation, Shimane Culture Fund, префектура Шимане и Държавен куклен театър - Бургас. Цена на билета - 5 лева.

Новините от днес и със задна дата