вторник, 26 ноември 2019 г.

Къща на ужасите в Украйна: Деца ядат хартия и стиропор, за да оцелеят


Украински полицаи откриха две малки момиченца, отглеждани в ужасяващи условия от 25-годишната си майка в апартамент в град Днипро (бивш Днепропетровск), съобщиха от полицията в Днепропетровска област.


На 20 ноември около 18 часа на телефона за спешни случаи е получен сигнал за семеен скандал. Когато униформените пристигнали на място останали потресени от гледката. В жилището почти нямало мебели, нямало хладилник, тоалетната не работела, а семейството използвало вместо нея ваната, която била пълна с червеи. В една от стаите били натрошени чинии, а тапетите по стените били изпокъсани.


Двете деца на младата жена - 5-годишната Диана и 18-месечната Аня, са открити в ужасно състояние - гладни и мръсни. Оказало се, че момиченцата често били оставяни без храна, затова ядяли стиропор и тапети. За сън имало само едно легло, покрито с одеяло. "Вонята в стаите беше ужасяваща и беше трудно да се диша", разказват униформените.
Децата били отведени в болница, където лекарите констатирали, че са с тежко недохраване и с въшки. Състоянието им е тежко, но няма опасност за живота им, казаха лекарите.

"Изпражненията им са пълни с коса, хартия и стиропор. Видно е, че са били изоставени на произвола и са яли, каквото им е било под ръка. Сега ги храним често с малки порции, за да се възстановят", коментира педиатърката д-р Лия Сегеда.

Майката признала, че мъжът, с когото съжителства не е баща на момиченцата. Двамата не работели, а се издържали само с детските надбавки. Жената не е била и регистрирана на този адрес, а в близко до Днипро село. Бащата на децата не е известен.
Социалните служби са се заели със случая. Най-вероятно децата ще бъдат отнети от майката.

Новините от днес и със задна дата