събота, 23 ноември 2019 г.

Прегазиха 10-годишно българче на пешеходна пътека в Кипър

Ужасна трагедия се разигра вчера в Кипър. Както BurgasNovinite.BG  писа, 10-годишно българче загина там, след като бе блъснато от автомобил на пешеходна пътека. Драмата се е разиграла в кипърския град Пафос вчера, около 14.00-14.30 часа, когато момиченцето пресичало на зебрата на бул. "Тасос Пападопулос" на връщане от училище. То е било блъснато пред очите на дядо си.


Детето е било откарано в болница, където по-късно е починало, алармираха други българи, близки на семейството. Те дадоха гласност на трагедията.

По тяхна молба не съобщаваме нито името на момиченцето, нито родния град на родителите, които са в шок, уточнява и Дарик. Зад волана на леката кола е била 70-годишна кипърка, която също е изпаднала в шоково състояние след инцидента, съобщават местните медии.

Според сайта evropakipr.com министърът на образованието на Кипър Хамбяурис е отишъл още вчера в училището на детето, за да изкаже съболезнования на 8-годишното братче на загиналото момиченце. Води се разследване за причините, довели до трагедията.

Загиналото дете е родено в Кипър в българско семейство, което от години живее на острова. Кипърската медия посочва, че трагедията отново повдига въпроса за законодателни промени относно възрастта на водачите в Кипър. От 650 хиляди правоспособни шофьори около 100 хиляди души са на възраст над 65 години.
* Страшна трагедия с българче в Кипър!


Новините от днес и със задна дата