Въпреки намеренията на Facebook да се справи с фалшивите новини, които се разпространяват през едноименната социална мрежа, засега компанията не успява да направи това. С цел обаче да бъде предложен по-надежден източник на информация съвсем скоро ще бъде добавена нова секция News, която ще включва новини само от подбрани и проверени източници, предава Mobile Bulgaria.
Секцията ще се намира а между настоящите раздели и ще показва новини, свързани с
предпочитанията и интересите на потребителите. Ще са налични няколко категории новини, включително "Забавления" (Entertainment), "Здраве" (Health), "Бизнес" (Business), "Наука и технологии" (Science and Tech) и "Спорт" (Sports). Алгоритмите, които използва системата, ще се самообучават в зависимост от съдържанието, към което имат интерес потребителите на базата на споделяния, харесвания и последвания.
За създаването на новата секция, Facebook е работила съвместно с медийната индустрия, като е станало ясно, че досега оригиналното съдържание не е било достатъчно добре оценявано от изкуствения интелект (AI). Този недостатък е преодолян чрез формирането на екип от хора, които преглеждат ръчно част от публикациите, които ще се появяват в секцията с "Истории от деня" (Today's Stories). Ще е налична възможност за скриване на теми и издатели, от които потребителите не искат да получават информация.
Освен това те ще могат и да добавят наличните си платени абонаменти за някои издания. Компанията е създала доста стриктни изисквания и правила към издателите, чиито материали ще се появяват в новия раздел. Въпреки наличието на обособени критерии, съществуват притеснения относно достъпа на по-малки издатели до новата секция. Първоначално тя ще е достъпна за ограничен кръг потребители в САЩ, а постепенно обхватът ѝ ще бъде разширяван.